Kayıt Evrak Yedek


Hoşgeldiniz. En kıymetlinizi okulumuza emanet etmeye karar verdiniz, bize güvendiniz, teşekkür ederiz.

Şimdi sırada oryantasyon dönemi var.Toplantıda olası senaryoları konuştuk. Kısaca aktarmak gerekirse; okula başlayacak çocuğumuz, ilk gün anne-baba ile birlikte okulda rehber sorumlumuz ile günlük yaşam alanında yaklaşık bir saat geçirmekte, sonrasında rehber sorumlumuzun gözlemleri doğrultusunda ebeveynlerden birinin de eşliğiyle saatler arttırarak, önce mekan, sonra grup lideri ve birkaç arkadaşıyla iletişim ve güven ilişkisi, ardından grup ile tanışma, yemek ve uyku denemeleri ile oryantasyon programı sürmektedir. 5 günde ilk bölüm tamamlanmaz ise, süre öğrencinin ihtiyacına göre uzatılabilmektedir. Özellikle bebeklerde yemek, uyku gibi anlarda grup liderimizin ihtiyaç duyması halinde gruba gireceğinizden, okulda beklemenizin önemli olduğunu unutmayın O

Siz Dadya Bebekleri anneleri sağdığınız sütünüzü liderinize teslim edebilir, özel yoğurt, meyve kürü yapıyorsanız soğuk zinciri bozmadan bu gıdaları okula getirebilirsiniz. Menüyü çok dikkatle takip etmenizi, ilk kez deneyeceği bir gıda varsa evde denemenizi ve bizleri uyarmanızı özellikle ve önemle rica ediyoruz. Çünkü okulumuz alerji riskini göze alamamaktadır. Bunun dışında kullanılıyorsa; D Vitamini ve demir haplarının saat ve dozajını mutlaka ayrıntılı yazın, takibini liderimizle yapın.

DADYADA İLETİŞİM

Oryantasyon haftası bitiminde sizlere bir DADYA çantası, web şifresi ve kitap kulübü için liste (Eylül ayında) iletilecektir. Her ay şifreniz yoluyla ulaşabileceğiniz menü, plan gibi dokümanlar sizler için web sayfasına konmaktadır. Web kullanımı da şöyledir; Okula kayıt olduğunuzda bu portala giriş yapabilmeniz için size iletilen şifre;, hem kullanıcı adınız hem de şifrenizdir, bu kullanıcı bilgileri ile Dadya Çocukları web sitesi ‘Veli hattı’na ilk girişinizden sonra, dilerseniz şifrenizi, sayfanızın sol tarafındaki maddelerdeki ‘şifre değiştir’ butonundan değiştirebilirsiniz. Bu portal ile; grubunuzun sorumlusu liderinizle, rehberlik birimi ile, okul idaresi ile yazışabilirsiniz. Siz ilgili bölüme yazdığınızda yazdıklarınız, otomatik ilgili kişinin ve kuruluş müdürünüzün e-posta adresine düşecektir. Bu portalla; Dadya’yı ilgilendiren her tür duyuruya,menüye, grubunuzu ilgilendiren dokümanlara, plan ve duyurulara, ihtiyacınız olan boş formlara ulaşabileceksiniz. Hafta sonları okula ulaşmak istediğinizde info@dadyacocuklari.com’a yazmanız yeterlidir. Olabildiğince çabuk sizlere dönülecektir.

**Grup liderinizle ‘Bugün Neler Yaptık?’ bölümünde yazışarak haberleşebilirsiniz. Grup lideri arkadaşlarımızın yazdığı günlük bilgileri ‘Veli Hattı’na girdiğinizde, ana ekranda ‘Bugün Neler Yaptık?’ yazısının altındaki çocuğunuzun adına tıklayıp o gün hakkında bilgi alabilirsiniz. Gün yoğunluğa göre 18:00'den önce gönderi tamamlanmış olmayabilir. Aynı sayfada, üstte bulunan ‘Önceki Gün’ seçeneğinden de daha önceki gün bilgilerini okuyabilirsiniz. Bu alanda bulunan ‘Ailemden Notlar’ kısmına notunuzu yazıp gönderebilirsiniz. Yazdığınız tüm notları grup lideriniz ve kuruluş müdürü görmektedir. Bu yazışmalara daha kolay erişebilmeniz için; ilk giriş yaptığınız sayfanızın sol tarafındaki maddelerdeki ‘E-Posta Ayarları’ kısmından mailinizi kaydetmeniz gerekir (Hotmail ile aksamalar gözledik, başka uzantılı eposta adresi kaydetmenizi öneririz). Eposta almadığınız zamanlarda web üzerinden giriş yapıp bilgi edinebilirsiniz.

**Rehberlik birimi çalışanı ile yazışmak için; ‘Rehberliğe Yazın’ kısmına ihtiyacınızı yazmanız yeterli. Bu bilgiler yalnızca Kuruluş Müdürü tarafından okunarak ilgili kişiye yönlendirilmekte ve KVKK kapsamında değerlendirilmektedir. Ancak rehberlik biriminin, kişisel süreçler için okulda çocukların esenliği için çalıştığını unutmayın.

**Okul idaresi ile görüşmek istediğinizde ‘Bize Yazın’ kısmını kullanmalısınız. Bu notları Birsen Tüzüner ve Banu Özkan okuyarak yanıtlamaktadır. • Duyurular bölümü; Dadya’yı ilgilendiren her tür duyurulara ulaşabilmeniz için oluşturulmuştur ve veli hattı anasayfadaki sol başlıklarda bulabilirsiniz. • Dokümanlar bölümü; grubunuzu ilgilendiren belgelere ulaşabilmeniz için oluşturulmuştur. Plan taslağı, menü, etkinlik özetleri bu kapsamdadır. • Boş Formlar kısmında doldurmanızı rica ettiğimiz ihtiyaç belirleme listesi, çeşitli izinlere dair boş formlar yer alır.

Dadya Oran sabit numarası: 0312 490 7656, Dadya Alacaatlı sabit numarası: 0312 235 2044, Dadya Oran cep telefonu: 0532 493 4433, Dadya Alacaatlı cep telefonu: 0530 688 0402

Sabit hattımızı aradığınızda ön büro çalışanımız telefonla konuşurken, meşgul çalarsa, kimin aradığını ne yazık ki şimdilik göremiyoruz, tekrar aramanızı rica ederiz. Okul telefonunu arayıp, Veli İlişkileri Sorumlusu kişiye kiminle görüşmek istediğinizi belirtirseniz ilgili kişi size en yakın zamanda dönecektir. Burada yer almayan başka tüm sorularınız için Oran için birsen@dadyacocuklari.com, Alacaatlı için yasemin@dadyacocuklari.com adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Kurucumuz Banu Hanım’a yazmak isterseniz banu@dadyacocuklari.com adresine yazabilirsiniz.

OKUL YEDEKLERİ VE SİZDEN İSTENENLER (Tüm eşyalara tekstil kalemi ile, isim yazmanızı önemle rica ederiz.)

• Kışın kolay giyilebilir bağcıksız spor ayakkabı, yazın crocs benzeri ayakkabı,

• Uzun saçlılar için çanta içinde toka, tarak (isim yazılı olarak), mevsime uygun diğer aksesuarlar (güneş gözlüğü, güneş kremi, şapka, yağmurluk vb)

• Okul çantasında gidip gelmek üzere mevsimine göre 2’şer takım iç- dış kıyafet, ince hırka, 2 çift çorap, sürekli yenilenen bez kirli torbası

• Uyuyacak çocuklar için çarşaf, yastık kılıfı, yastık, pijama, gerekli ise yorgan veya battaniye, pike, uyku oyuncağı, anne tişörtü, fuları, uyku kıyafetlerini koymak için bir küçük hurç ve bez kirli torbası

• Bezli çocuklar için bittikçe tamamlanacak günlük bakım örtüsü, pişik kremi, bez, pudra, ıslak havlu istenmektedir.

• Bebekler için emzik/ biberon çantası

Bahçe/ 36 Ay Üzeri Yapılan Geziler

• Kışın beli kapatacak uzun kapüşonlu kaz tüyü benzeri mont, Dadya tulumu, bahar aylarında yağmurluk (Ağustos’un son haftası bizden ya da eski velilerden 2. el temin edilebilir)

• Kışın çamurlanmasından çekinmeyeceğiniz bilekli bir ayakkabı, bahar aylarında plastik çizme (Ağustos’un son haftası bizden ya da eski velilerden 2. el temin edilebilir)

• Gezilerde kullanabilecek yaşta ise kancalı SuCo ya da koku yapmayan matara, basit çok kullanımlı küçük bir saklama kabı, orman için oturma matı Kayıtta İstenenler

• Başvuru dilekçesi, formu, Veli Sözleşmesi, çocuğun fotoğraflarını sisteme yükleyebilmemiz için izin yazısı

• Çocuğun ve anne babanın nüfus cüzdan fotokopisi, çocuğa ait 3 adet, anne ve babaya ait birer fotoğraf

• Çocuğun her yaşına ait birer fotoğraf, büyük ebeveynleriyle fotoğraf, çekirdek aile fotoğrafı

• Resim defteri, planlama defteri, sekreterlik (çanta, kalem kutusu ve diğer kırtasiye okuldan verilmektedir)

• Çocuğun doktorundan alınan rapor, aşı kartı fotokopisi (Okulumuza aşısız çocuk kabulü yapılmamaktadır; çocuk aşı oldukça okula bilgi verilmelidir.)

• Boşanmış ailelerden velayet belgesi

Oryantasyona Başlarken Hazır Olun!

Çok keyifli anılar biriktireceğiniz, kreş ve anaokulu dönemi başlıyor. Ancak ilk 5 hafta biraz zor geçecek, bu süreci kolaylaştırmak için birkaç önerimiz var.

• Oryantasyon haftasında okula birlikte gelip, birlikte eve döneceksiniz. İlk hafta kendi konuyu açmadıkça siz de açmayın. Okula başlamanın, sıradan bir olay olduğunu düşünmesi süreci kolaylaştıracaktır. Ne gereğinden fazla önemli gibi davranın, ne de çok önemsiz gibi..

• İlk haftadan sonra, çocuğunuz en kolay kimden ayrılabilecekse, okula o kişinin bırakmasına özen gösterin.

• Hiçbir zaman, kaçarak bırakmayın; ayrılırken ağlasa da ‘’hoşçakal’’ deyin, ayrılık sürecini çok kısa tutmaya özen gösterin.

• Verdiğiniz sözlerde mutlaka durun, söylediğiniz saatte alın. Hatta ilk günler söylediğiniz saatten erken almaya çalışın.

• Tüm çocukların anne ve babalarının, sabah onları yuvaya bırakıp, akşam aldığını mutlaka belirtin; sizin de zamanında anaokuluna gittiğinizi anlatıp, fotoğraflarınızı, güzel anılarınızı paylaşın.

• Okulda herkesin akşamları eve gittiğini söyleyin.

• Özellikle ilk hafta kendini iyi hissetmesini sağlayacak detayları; oyuncakları, battaniyesi gibi, çantasına koymaya özen gösterin.

• Uykuya geçiş sürecinde, çok sevdiği bir oyuncağı yanında olursa kendini daha kolay uykuya teslim edebilir.

• Eve gittiğiniz ilk anları birlikte geçirmeye, ten teması kurmaya özen gösterin.

• İlk günler okul hakkında olumlu-olumsuz soru sormayın.

• Sizin de bir zamanlar kreşe gittiğinizi anlatın, fotoğraflar gösterin; olayı sıradanlaştırın.

• İlk aylarda her gün düzenli getirmeniz özellikle çok önemlidir. Ciddi rahatsızlıklar dışında devamsızlık yapmayın.

• Kayıt evraklarını hızla tamamlayın.

Vazgeçme: İlk hafta vazgeçme hakkı ön kayıt ücretini ödeme koşuluyla saklıdır, fakat ilk hafta oryantasyonun bitmesinden sonra, çocuğunun okula gelmesinden vazgeçen veliden, sözleşme gereği ilgili aidat alınmaktadır.

Son Söz: Seçtiğiniz yuvanın öncelikleri ile sizin öncelikleriniz ne kadar birbirine yakınsa, o kadar doğru yerdesiniz. İşte o zaman keyifli bir süreç için ilkadımı atmaya hazırsınız demektir.

Yine de unutulmamalıdır ki, çocuğunuzun yeni bir ortama alışma sürecinde sizi ve çocuğunuzu yaklaşık bir ay sürecek zor bir dönem beklemektedir. Çocuğun alışılmışın dışında tepkiler verebileceği, bu süreçte beslenme ve uyku düzeninde geçici bozulmalar olabileceği bilinmelidir. Bu süreçte önemli olan ailenin kararlılığıdır. Sizler henüz hazır değilseniz, hazır olana kadar beklemeniz, çocuğunuzun 16 yıllık eğitim hayatının keyifli bir serüvene dönüşebilmesi için bize göre gereklidir. İhtiyaç duyduğunuz her an rehberlik bölümümüzün yanınızda olduğunu ve arayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Rehberlik Birimi DADYADA GÜVENLİK

Dadya Okulları’nda birinci öncelik çocukların güvenlikleri, sağlıklarıdır.

• Tüm okullarımızda bahçe ve kapılar kilitli tutulmaktadır ve gerektiğinde içeriden açılmaktadır; kontrolü sağlamak için şifreli kapı uygulamasından kaçınılmaktadır. Kapıları izleyen güvenlik kameraları mevcuttur; kapılar rutin kontrol edilmekte, yoğunluk olan durumlarda görevlendirme yapılmaktadır.

• Tüm okullarımızda kapalı devre kamera sistemi mevcuttur; bu CCTV sistemini birim yöneticileri olağan dışı durumları takip ve kontrol etmek için kullanmaktadır. Siz dahil tüm 3. kişilere sistemden görüntü kaydı yasal yollarla verilmektedir.

• Tüm binalarımızda otomatik yangın algılama, acil aydınlatma ve güvenlik sistemi; Gelecek Yaşam Güvenlik Sistemleri Şirketi güvencesindedir.

• Su kesintisinde depomuz etkindir. Dadya Alacaatlı’da ortak alanlarda odasında sıcak/soğuk havalandırma sistemi ve hava kalitesini ölçen CO2 düzeneği, Oran’da klima ve hava temizleyici, CO2 düzeneği, iki okulun genel tuvaletlerinde de dezenfeksiyon sağlayan ozonitörler bulunmaktadır.

• Okullarımızda tüm kapılara parmak sıkışmasını önleyecek körükler takılmıştır. Merdiven başlarında kilitli korumalar, merdivenlerde kayma engelleyiciler vardır. Tutunma barları çocuk boyundadır.

• Okullarımızda Sivil Savunma Tedbirler Planı, Acil Durum Planı, Pandemi Talimatı ve Kaza Talimatı etkindir, tüm çalışanlar bilmektedir. Okullarımızda yangın, deprem, zehirlenme, kaza tatbikatları yapılır. Ayrıca görsellerle çocuklara tanıtılır.

• Yangın söndürücülerin periyodik bakımı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın dolum ve servis yeterlilik belgesine sahip olan üretici veya servis firmalarına yılda bir kez yaptırılmakta ve kayıt altına alınmaktadır.

• İki okulumuzda da en az beşer lider, idareci ilkyardım eğitimi almıştır. Herhangi bir kaza anında çocuklarımız idari görevliler tarafından hızla en yakın hastaneye götürülmekte ve 5 dakika kuralı ile, aileler de bu sırada aranmaktadır.

• Çalışanlara ve çocuklara sağlıklı beslenme, hastalıklardan korunma ve hijyen konularında eğitimler verilmektedir. Hastalıklara ilişkin Salgın Önleme ve İlaç Talimatı, Kaza-İlkyardım Talimatları etkindir. Özellikle hızla bulaşan konjonktivit, viral enfeksiyon, kıl kurdu, rota, el-ayak hastalığı gibi salgınlarda sabah kapıda kontrol yapılarak, riskli görülen çocuklar eve istirahate yollanır. Sonradan risk görülmesi halinde veliler aranarak, çocuklarını hızla okuldan almaları istenir.

• Okul, bulaşıcı hastalık riski görülen çocukları okula kabul etmeme hakkını saklı tutar. Okulda 3 ve daha fazla çocukta ishal, kusma benzeri durum görülürse ve nedeni anlaşılamadıysa tüm yemek numuneleri soğuk zincir bozulmadan tahlile gönderilir. Okulda bir salgın oluştuğunda velilere sms yoluyla derhal bilgi verilir. İlgili hastalığın belirtileri ve korunma yolları ile ilgili notlar web sayfasında paylaşılır.

• Okullarımız, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olduğundan, yılda iki kez habersiz denetim geçirmektedir. Ayrıca her okul, yılda iki kez Tarım Bakanlığı denetimi, yılda bir kez TSE denetimi geçirmektedir. Okullarımızın programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Yeşil Bayrak ve Orman Okulu denetimleri Türkiye Çevre Vakfi tarafindan, Minik Tema Programı ise, Tema Vakfı tarafından, Okul Dışarıda Günü Akitf Yaşam Derneği’nce yapılmaktadır.

• Alacaatlı binamız Dünya’daki tek LEED GOLD sahibi anaokuludur. Kullanılan elektriğin mevsime göre %25-70’ini üreterek yeşil enerji kullanan, yağmur suyu hasadı yapan, bina yapımında kullanılan tüm malzemelerin sürdürülebilir olduğu, enerji verimliliğini gözeten, az su isteyen peysaja sahip, bahçedeki ağaçları bile endemik olan, ışık kirliliği üretmeyen, bisiklet parkı, sıfır atık, atık çıkacaksa da dönüştürülebilir atık yönetimi gibi etkinliklerle sürdürülebilir kalkınmayı gözeten ve iç hava kalitesi ve akustik performansa kafa yoran bir anlayışla inşa edilmiştir.

Tüm form ve dokümanları ilk hafta içinde tamamlamanızı rica ederiz. Ayrıca ilk günlerde bize yardımcı olacak bilgiler içeren bir mektup yazmanızı da rica ederiz. (uyku rutini,yemek rutini, sakinleşme yolları gibi) Sevgiyle kalın